Här är tre take-aways från Mindsets frukostseminarium om Ledarskap och Engagemang:

Tydliga förväntningar skapar trygghet! Alla har förväntningar - på sin chef, på sitt jobb, på sig själva. Som chef är det ditt ansvar att se att det finns gemensamma förväntningar åt båda håll. På det sättet undviker du att förväntningarna krockar med verkligheten.

 Mångfald är bäst! En homogen arbetsgrupp fungerar effektivt i ett kort perspektiv, men som chef vill och bör du jobba långsiktigt. I ett längre perspektiv lönar sig mångfald alltid. Genom att samla olika kompetenser, personligheter och erfarenheter får du ett lösningsorienterat och effektivt team.

The Big Why! Vilken nytta gör jag i organisationen? Hur ser kopplingen ut mellan mina mål och organisationens mål? Att känna att man är en del av kedjan är motiverande. Att se sin egen roll i organisationens vision gör arbetet ännu mer meningsfullt. Har jag dessutom tydliga mål som jag kan haka i mina egna arbetsuppgifter är det ännu bättre.

Klicka på bilden för att se filmen

Mindsets process

När du samarbetar med Mindset genomför vi en engagemangsmätning innan designen av utbildningen börjar. Därefter genomför vi en pilot, för att se vad som fungerar bäst hos er, innan vi genomför själva utbildningsinsatsen. Efter avslutad utbildning gör vi en ny engagemangsmätning. På så sätt kan vi visa skillnaden som engagerade medarbetare och bra utbildning gör. Låter det intressant? 

 

Varmt välkommen att kontakta oss på 08 - 586 388 70 eller maila kurs@mindset.se.