900x700

3 tänkvärda avsnitt från podden #nytttänk att ta med sig in i sommaren…

Vår konsult-kollega Per Falk ser sin podd #nytttänk som en perfekt ursäkt att få prata ledarskap med smarta människor för att med mycket hjärta och hjärna påverka organisationer till bättre ledarskap. Här tipsar han om 3 avsnitt som gjort honom till en bättre ledarskaps-konsult…

”30% förbättring på 13 veckor, WTF!?”

Det borde vara omöjligt att prata om vad vi alla kan inspireras av ifrån LEAN och samtidigt på ett levande sätt prata om kronisk depression i samma avsnitt? Och troligtvis är det endast den modiga/ kunniga/ inspirerande Robert Kusén som kan lycks med det. Robert har gjort en jäkla resa från motorverkstaden på Scania och är idag själva sinnebilden för ett modernt inkluderande ledarskap där vi låter teamet ta ett ansvar för HUR vi ska nå våra resultat. Att våga visa sårbarhet som chef/ledare är idag att ses som en superkraft!

 

”Storbolags-VD 2.0”

När tyska Mercedes-Benz Trucks beslutar sig för att man vill ha 41-åriga svenska Karin Rådström att ratta organisationen så bör man spetsa öronen – varför hoppar man medvetet över en gäng tyska kandidater ur äldre generationer för att istället gå till Karin? Någonstans här finns en story/ hint om vilket ledarskap som vi kommer behöva se mer av för att framtidssäkra stora organisationer.

”Har du rastat hunden?”

Vad händer när man bjuder in den bästa djurtränaren från Kolmården till en ledarskaps-podd? Man får ett avsnitt som bjuder på en oväntad vinkling kring beteenden, positiv förstärkning och motivation från djurvärlden. Linda Berggren visar genom en elegant berättelse att utveckling sker bäst i en miljö där vi utgår ifrån hur just DU motiveras. Ett ”måste-avsnitt” för alla chefer (som dessutom kanske är hundägare!).

Kontakta poddens skapare, Per Falk om ni vill prata ledarskap eller om #Nytttänk

Per Falk, Leverans

Intresseanmälan

3 tänkvärda avsnitt från podden #nytttänk att ta med sig in i sommaren…

Obligatorisk