Så korrigerar du/ändrar/följer du din affärsplan när något oväntat händer

När omvärlden helt plötsligt inte ser ut som den såg ut igår så är det för många en utmaning att följa sin affärsplan eller vilken plan som helst för den delen. Planer och planering är ett ämne som det skrivits mycket om under lång tid och det finns en uppsjö av citat som är en konsekvens av detta.

”plan is nothing, planning is everything” – Dwight D. Eisenhower

”Everybody has a plan until they get punched in the mouth” – Mike Tyson

Citaten bara fortsätter om man gör lite sökningar på ämnet och alla säger samma sak: En plan är en ögonblicksbild över hur man tror att man ska ta sig från A till B. Så fort den träffas av verkligheten påbörjas den verkliga processen – justeringar, prioriteringar, beslut att bromsa, gasa eller avbryta.

En global pandemi har satt många affärsplaner på sin spets och ämnet är mycket aktuellt, särskilt när samhället sakta men säkert börjar återvända till det nya normala och företag kliver ur krisberedskap för att fokusera framåt.

Några steg är mer viktiga än andra för att lyckas med sin affärsplan

  1. Se till att målet för er affär är så kristallklart som det bara går
  2. Ha en hypotes kring hur ni ska ta er dit Tips! – ofta läggs massor av tid på detta steg. Försök formulera er hypotes men spar tid till steg 3
  3. Se till att ha utrymme att löpande korrigera företagets initiativ och aktiviteter över tid för att ta hänsyn till omvärldens föränderliga förutsättningar
  4. Löpande involvera och kommunicera för att få hela företaget med på banan

Om ni kombinerar stegen ovanför tillsammans med bra och sunda värderingar kommer ni som organisation med större säkerhet närma er företagets affärsmål.

Martin Kylberg
Sälj och marknadschef
Mobile +46 (0) 730 49 20 64
martin.kylberg@mindset.se

Intresseanmälan

Så korrigerar du/ändrar/följer du din affärsplan när något oväntat händer

Obligatorisk