Coronapandemin driver digital transformation i företagsvärlden

Vi på Mindset har tagit fram en rapport som tydligt visar att Coronapandemin driver digital transformation i företagsvärlden. Detta kanske inte är förvånande i sig. Vi vet alla att både företag och individer idag har fått ställa om till att träffas virtuellt. Däremot är den digitala transformationens omfattning anmärkningsvärd. De siffror som vi har fått fram visar på en enorm ökning.

Stor efterfrågan på virtuellt lärande

Tittar vi på antal Googlesökningar som gjorts på online learning ser vi tydligt att de har ökat i korrelation med virusets spridning. Sökningarna i mars månad 2020 ökade  med hela +650% jämfört med mars 2019. I samband med detta så fyrdubblades antalet sökningar på learning platform, både i mars och april 2020 jämfört med 2019.

För att möta denna efterfrågan av att kunna hålla och genomföra virtuella utbildningar har vi tagit fram vårt online-program ”Effektiva virtuella utbildningar”. Programmet är utformat för dig som behöver leverera engagerande virtuellt lärande och utvecklingsinitiativ.

Enorm ökning av sökningar på virtual selling

Ser man till antalet Googlesökningar på virtual selling så skedde det en enorm ökning i vår. Hela +926% i mars 2020 jämfört med mars 2019. En av orsakerna till ökningen kan vara att dagens situation ställer extra höga krav på säljteam. De behöver inte bara kunna förhandla, utan även skapa och upprätthålla, relationer virtuellt.

Vi erbjuder därför ”Virtuell försäljning – så lyckas du”. En interaktiv online-utbildning som gör ditt säljteam redo för försäljning under rådande förutsättningar.

Ökat intresse för kunskap om distansledarskapet

Även sökningarna på remote leadership har ökat markant. De var fem gånger så många i mars 2020 som de var i mars 2019.

Sökningarna på online coachning har även de blivit fler. Vi såg en ökning på 18% i mars 2020 jämfört med mars 2019.

Med intresset för remote leadership och online coachning i åtanke har vi tagit fram kursen ”Leda på distans”. Detta för att hjälpa dig som ledare att vara närvarande, tillgänglig och tydlig för dina medarbetare när ni inte längre har möjlighet att ses IRL.

 

Denna artikel grundar sig på vår Business Impact Report. Ladda ner den fullständiga sammanfattningen här.

Intresseanmälan

Coronapandemin driver digital transformation i företagsvärlden

Obligatorisk