Niklas Harging ny VD för Mindset AB

Niklas Harging har utsetts till ny vd för Mindset AB och kommer att leda bolagets fortsatta framgångsrika utveckling.

– Det känns otroligt inspirerande och spännande att bli en del av Mindset. Jag har följt utvecklingen som branschkollega inom Edtech under många år, och det finns inget annat utbildningsföretag i Norden som lyckats kombinera ett så djupt pedagogiskt och tekniskt kunnande med ett helhetserbjudande inom storskaliga utbildningslösningar med fokus på ledarskap. Efterfrågan på de tjänster och det breda utbud som Mindset erbjuder har ökat lavinartat de senaste åren. Det är en ära att få leda den fantastiska organisation som Mindset är, säger Niklas Harging.

Niklas-Harging-bibliotek

Niklas Harging, Foto: Patrik Nordvall

Niklas Harging har bl.a. ett förflutet som framgångsrik ägare och vd för Xtractor där han arbetade i tio år. Xtractor är ett Edtech-företag som arbetar med webbaserad utbildning (e-learning, LMS och konsultation) till stora organisationer. Förutom hög tillväxt och bra resultat har Xtractor blivit utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser 5 år i rad under Niklas ledning.

Senast kommer Niklas från ett uppdrag som interim vd på Padel United där han på kort tid skapat hög tillväxt och god lönsamhet (främst via förvärv).

Niklas har också arbetat som vd på Business Intelligence-företaget ExOpen Systems AB och IT-konsultföretaget Qbranch Consulting AB vilket gör att han har erfarenhet och kunskap om både utbildning och IT. Utöver detta har han erfarenhet från ett antal företagsstyrelser både som ordförande och ledamot.

– Med Niklas Harging som ny vd får Mindset en ledare som värnar om företagskulturen och adderar en stark entreprenöriell kraft. Vi har nu funnit rätt person att leda Mindset framåt och Niklas bakgrund och egenskaper är helt rätt för Mindset. Med Niklas kan Mindset nu vässa sitt erbjudande ytterligare mot kund. Niklas har också ett modernt och inkluderande ledarskap som kommer spela en mycket viktig roll i att bygga norra Europas ledande utbildningsföretag – och fortsätta Mindsets framgångsrika arbete, säger Jon Serrander, styrelseordförande Mindset.

Niklas Harging tillträder som vd den 2 maj i år.

Jon Serrander som tidigare arbetat som vd på Mindset AB fortsätter som vd i systerföretaget Promote International AB och som styrelseordförande i Mindset AB.

– Jag ser verkligen fram emot att ansluta till teamet och att tillsammans fortsätta utveckla Mindsets starka erbjudande inom utbildning, knyta till oss den bästa kompetensen – och inte minst fortsätta bygga vidare på företagets inkluderande och värderingsdrivna kultur. Vi ses snart, säger Niklas Harging.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Jon Serrander, styrelsens ordförande Mindset AB, tel nr +46 (0)70 870 68 70
Niklas Harging, VD, Mindset AB, tel nr +46 (0)76 536 48 01

Om Mindset

Mindset startades för att utmana utbildningsbranschen. Vi vill göra skillnad som känns och märks. Med våra kunders bästa för ögonen har vi bevisat att bra utbildning ger bestående effekter. Det är vårt sätt att göra världen bättre. Organisation för organisation, människa för människa. Baserat på er strategi och era behov, skapar vi unika utbildningsprogram som driver engagemang. Det hjälper er att styra mot affärsstrategin och påskynda effektivitet och tillväxt i organisationen.

Intresseanmälan

Niklas Harging ny VD för Mindset AB

Obligatorisk