Mindset_BildBank_2019-0227_Urval

Ledarskap och Engagemang

Hur gör du för att påverka engagemanget i din organisation?

Forskning visar att engagerade medarbetare trivs bättre, med livet och på jobbet. Företag med engagerade medarbetare växer och nyanställer fler än andra företag, det är en konkurrensfördel som är svår att kopiera. 

Ett högt engagemang inom ett företag påverkar så väl lönsamheten som produktiviteten. Medarbetare presterar bättre kvalitet i jobbet, företaget har nöjdare kunder. Företag med högt engagemang mår bättre, har färre olyckor och lägre sjukfrånvaro än på motsvarande företag med lägre engagemangsindex.

Enligt di.se är bara 16 procent av svenskarna engagerade i sina jobb. Det är ändå långt mer än i många andra länder, visar en global undersökning från Gallup. Gallup delar upp de anställda i tre kategorier; engagerade (16%), inte engagerade (73%) och aktivt urkopplade (11%).

Framgångsrika bolag idag har värderingar som stöttar engagemang och modet att tillämpa ett dynamiskt ledarskap. Idag handlar det utvecklande ledarskapet om vara ett föredöme, skapa delaktighet, visa äkta engagemang och inspirera till kreativitet. Det går inte att låtsas, det måste vara äkta.

Gallup lyfter fram två viktiga inslag i ett engagerande ledarskap:

  • Ledaren bygger starka, tillitsfulla relationer med sina medarbetare.
  • Ledaren bryr sig lika mycket om resultaten som om människorna. Tydliga mål kopplas med det som motiverar varje enskild medarbetare att anstränga sig extra för att nå målen.

”Allt hänger på att ha chefer som är lyhörda, kommunikativa och som kan sätta upp tydliga mål och få medarbetarna att sträva åt samma håll genom gemensam motivation!”

”Chefer, det är dags att vakna upp och se sanningen att även du behöver vara engagerad, och börja investera i dina medarbetare och lära känna dem och vad som motiverar dem.”

screenshot_mindset2

Vi har en ny webbplats!

I mitten av maj lanserade vi en ny sajt, byggd för dig som besökare i fokus. Vi hoppas att du lätt ska kunna hitta det du söker och tycka om att surfa runt hos oss.

Gå gärna in och utforska sajten och berätta vad du tycker, dina åsikter är väldigt värdefulla för oss!

260x200_fop

HR och L&D konferens

Missa inte Focus on Performance en internationell konferens för dig inom HR, L&D och utbildningsbranschen, den 26-27 juni på Münchenbryggeriet i Stockholm.
Läs mer om konferensen, talarna och boka din plats här:
https://performance2019.com/

talar_260x200

13 punkter som beskriver en bra ledare

Google låter sina medarbetare ranka ledarbeteenden för att hitta nyckelkompetenserna hos de bästa cheferna, skriver nätupplagan av affärsmagasinet Inc.com.
Här hittar du frågorna som Google använder för att fånga ledarpotentialen.

mittledarskapspodden_260x200_lilabakgrund_logga_mitten

Mitt Ledarskap Podden

I Mitt Ledarskap Podden får ni höra ledarskapsresor från IKEA, Ericsson, Atlas Copco, Husqvarna, SAAB Technologies, Sweco, PwC, Sodexo, Försvarsmakten och Astra Zeneca.​
Här hittar du alla avsnitt!

Intresseanmälan

Nyhetsbrev maj 2019

Obligatorisk