Hur blir man en bra talare? Våra 3 bästa tips!

Hur blir man en bra talare? Våra 3 bästa tips!

Att tala framför en publik. Vare sig det är den närmaste familjen eller ett hav av människor som sitter framför en kommer nog de flesta att uppleva situationen som lite skrämmande – oavsett hur van du är som talare. Här kommer därför våra tre främsta tips för hur man blir en bra talare!

Hur blir man en bra talare? Tips 1: börja direkt!

En vana bland framförallt oerfarna talare, men faktiskt även bland en en del som borde veta bättre, är att inleda med ett “Hej, jag heter Kim Kimsson och jag ska prata om delfiner. Jag är nämligen delfinexpert och har jobbat med delfiner väldigt länge faktiskt. Jag har funderat mycket på delfiner… “ Och så vidare. Det vore mer effektivt om Kim i exemplet började direkt med en intresseväckande historia, utan introduktion, vars handling eller slut leder oss in på ett av ämnena hen vill beröra. 

Hur blir man en bra talare? Tips 2: ha roligt! 

Alla samtalsämnen här i livet, även de viktiga och allvarsamma, blir lättare att ta till sig om humor finns med i bilden. Se därför till att ha roligt själv på scenen när du talar, på ett eller annat sätt. Det smittar nämligen av sig till publiken, om inte i skratt så i uppmärksamhet och intresse.

Hur blir man en bra talare? Tips 3: lär av mästarna!

Rom byggdes som bekant inte på en dag. På samma sätt kan du inte förvandlas till en fullfjädrad proffstalare över en natt. Därför är det mest handfasta och effektiva tipset för hur man blir en bra talare att gå en kurs i retorik eller kommunikation. Vi på Mindset är experter på att specialdesigna och leda kurser som driver engagemang hos samtliga kursdeltagare – vilket gör att ni faktiskt kommer komma ihåg det ni lärt er och använda det i vardagen. Välkommen att kika på våra öppna kurser eller kontakta oss för att få en skräddarsydd företagsutbildning i kommunikation som driver er affärsstrategi framåt.

Intresseanmälan

Hur blir man en bra talare? Våra 3 bästa tips!

Obligatorisk